Bedrijfsnaam/Slogan laten bedenken - Billie's Home

U heeft besloten om de uitdaging aan te gaan en voor uzelf te beginnen. Een nieuwe onderneming is leuk en superspannend, maar dan begint het echte werk. Het begint mede met een bedrijfsnaam bedenken, een passende en pakkende naam. Een goede bedrijfsnaam is essentieel. U wilt immers dat iedereen de naam onthoudt, herinnert en natuurlijk vindt als ze u nodig hebben. Uw bedrijfsnaam geeft de uitstraling van uw bedrijf weer, het is uw visitekaartje!

Een paar vragen die onder andere gesteld moeten worden bij het bedenken van een bedrijfsnaam zijn:

  • Wie is de gewenste doelgroep?
  • Wat onderscheidt u van uw concurrenten?
  • Waar staat uw bedrijf voor?

Bij het brainstormen letten we op de eigenschappen van uw bedrijf, het product en/of dienst. We luisteren naar uw wensen, bijvoorbeeld wilt u een iets fictiefs, woord, kort & bondig, een leuk klinkend woord dat meteen (of juist niet) gelinkt is aan het product / dienst of aan uw persoonlijke (achter)naam. Of heeft u een persoonlijk verhaal, waarbij namen of woorden relevant zijn, dat kan een gebeurtenis, persoonsnaam, object of een plaats zijn. Misschien heeft u al rondgekeken naar wat er voor bedrijfsnamen in uw branche zijn om alvast te kijken wat u wel en niet aanspreekt. We nemen het allemaal mee in het denkproces!

Misschien heeft u naast een bedrijfsnaam ook een slogan nodig? Een slogan bedenken die precies weergeeft wat u doet of die lekker om aandacht schreeuwt. Een goede slogan kan uw bedrijf vooruit helpen en de bedrijfsnaam versterken. Een goede slogan moet goed te onthouden zijn en de doelgroep aanspreken. Je bereikt veel met weinig woorden! Maar achter die woorden gaat heel wat schuil.

“Zelf niet de inspiratie om tot een goede bedrijfsnaam en/of pakkende slogan te komen? Het komt goed, bij ons zit u aan het goede adres!”

#bedrijfsnaam #slogan #uitstraling #imago #brainstorm #uitdaging #visitekaartje #huisstijl #nieuwe onderneming #identiteit